5 mituri și sfaturi despre alăptare

mituri despre alatpare (1)

A fi o proaspătă mămică nu este un lucru ușor. Când vine vorba de alăptarea bebelușului te confunți cu o varietate largă de informații din care trebuie să alegi ceea ce este cu adevărat corect. Iată câteva dintre cele mai comune mituri despre alăptare și sfaturile în completarea acestora.

Mitul unu: Bebelușii știu în mod natural cum să se hrănească de la sân

Realitate: Bebelușul tău se naște cu reflexe care pot ajuta la hrănirea prin alăptare, cum ar fi un reflex de a suge și un reflex de înrădăcinare. Reflexul de a suge este instinctul bebelușului de a suge orice îi atinge cerul gurii. Reflexul de înrădăcinare este atunci când bebelușul își întoarce capul spre orice mângâiere pe obraz sau pe gură. Deși bebelușul tău se naște cu aceste instincte naturale, ele nu garantează succesul alăptării. Alăptarea trebuie învățată și practicată atât de copil, cât și de mamă.

Mitul doi: Nu poți alăpta dacă dimensiunea și forma mameloanelor tale nu sunt perfecte

Realitate: Fiecare femeie are sâni și mameloane de dimensiuni și forme diferite. Nu există un sân „perfect” pentru alăptare. Un alt factor de luat în considerare este că fiecare copil este diferit. De exemplu, dimensiunea gurii, buzelor și limbii, etc. Compatibilitatea anatomică dintre mamă și copil este ceea ce face o experiență a alăptării mai bună.

Mitul trei: Trebuie să bei lapte pentru a oferi copilului lapte matern

Realitate: Consumul de lapte nu are nici o legătură cu producția de lapte matern de către o femeie. Dacă o mamă bea lapte, nu are nimic de-a face cu furnizarea de lapte matern. Este, totuși, important ca mama să rămână hidratată cu orice formă de lichid și să aibă o alimentație completă, sănătoasă. Corpul va extrage nutrienții necesari din corpul ei pentru a le adăuga în laptele matern.

Mitul patru: Alăptarea doare întotdeauna

Realitate: Alăptarea nu ar trebui să doară în permanență. Sfârcurile tale pot deveni sensibile atunci când începi să alăptezi din cauza nivelului crescut de hormoni după naștere și a contactului crescut cu bebelușul în timpul alăptării. Deși sensibilitatea mameloanelor este normală, durerea mamelonului nu este normală și ar trebui evaluată de un consultant în alăptare pentru a determina cauza. Cea mai frecventă cauză a mameloanelor dureroase este o poziție incorectă și poate fi atenuată cu ajutorul unui profesionist în alăptare.

Mitul cinci: Multe mame nu pot produce suficient lapte

  • Aproape toate mamele produc cantitatea potrivită de lapte pentru bebelușii lor. Producția de lapte matern este determinată de cât de bine este prins copilul de sân, de frecvența alăptării și de cât de bine reușește bebelușul să sugă laptele la fiecare alăptare.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.